Blog

April 22, 2021

Kujdesi oral & Shtatëzania

Pse është kaq e rëndësishme vëmendja dhe përkujdesi për dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve gjatë periudhës së shtatëzanisë? Shtatëzania shkakton ndryshime të shumta hormonale, të cilat […]
April 13, 2021
pregnancy, stress

Stresi gjate shtatëzanisë – Çfarë duhet të dini

Çfarë është stresi? Stresi është një reagim i natyrshëm ndaj ndryshimeve dhe sfidave. Edhe ndryshimet pozitive, qofshin ato edhe emocionuese mund të rezultojne për shumë individë […]
March 29, 2021

Qelizat staminale – Gjithçka që duhet të dini

Cfarë janë qelizat staminale? Qelizat staminale janë qeliza të padiferencuara, të cilat transformohen në të gjitha llojet e tjera të qelizave që gjenden në organizmin tonë. […]
March 16, 2021

Ekografia Morfologjike

Konsensus mbi ekografinë e tremujorit të dytë Ekografia është një teknikë që lejon vizualizimin e organeve të trupit tonë, duke përdorur valët zanore (ultratingujt), të cilët […]
March 16, 2021

Lindja Cesarea – Gjithçka që duhet të dini

“Nuk më duhet një tatuazh për të pasur pergjithmone ne trup një simbol të fëmijës tim, me mjafton shenja e C-section” Lindja cesariane nuk e bën […]
March 16, 2021

Lindja Vaginale – Gjithçka që duhet të dini

Amos Oz, ne nje liber qe e dua shume, vetem me nje fjali, ka thene aq shume per nenen: “PORSA ERDHA NE KETE BOTE, ISHTE NJE […]
March 15, 2021

Rhesus-i negativ & shtatëzania

Jeni Rhesus negativ dhe shtatzanë? Nisja e shtatzanisë për çdo femër nis me pyetje dhe shqetësime të natyrave të ndryshme. Një nga këto pyetje është: “A […]
February 22, 2021
FAQ

Shtatëzania- Pyetjet më të shpeshta

Sa kalori më shumë duhet të marrr gjatë shtatzanisë? A duhet të ushqehem dyfish? Mbi këtë temë, pothuaj të gjitha gratë shtatëzëna kanë një ide të […]
November 1, 2020
Diagnoza e shtatzanisë

DIAGNOZA E SHTATZANISË

Përkufizime • Primipare: Nje grua e cila ka lindur qoftë edhe njëherë një fetus ose fetuse që jane të jetueshëm. Kështu që plotësimi i një shtatzanie […]